Нагрівальні мати для теплої підлоги

Що потрібно знати, вибираючи нагрівальні мати для системи “тепла підлога”. Види і особливості електричних матів для опалення приміщень.

Електричні нагрівальні мати – це одна з систем кабельного опалення, яка вмонтована в підлогу приміщення. Вона складається з сітки 50 сантиметрів завширшки і до 30 метрів в довжину. На сітці перебуває нагрівальний кабель, який і забезпечує нагрів підлоги.

Види нагрівальних матів

Електричні нагрівальні мати є двох видів. Це одножильний і двожильний нагрівальний мат.

У одножильному варіанті, нагрівальним елементом є спеціальний кабель. Під час укладання, потрібно обидва його кінця підключити до терморегулятора. Тобто, початок і кінець нагрівального мату підводять в одне місце.

Особливість одножильного мату в тому, що через свою конструкції, він випромінює електромагнітне поле. Воно в межі санітарних норм, але, його не рекомендують використовувати в приміщеннях, де постійно перебувають люди. Слід врахувати, що одножильний нагрівальний мат набагато дешевший, ніж двожильний. У цьому і полягає актуальність його використання на кухні або у ванній.

Двожильний нагрівальний мат – це більш новий варіант, де крім нагрівальної жили присутній звичайний електричний кабель. З одного боку вони з’єднані і заховані в «муфту». З другої сторони вони приєднуються до терморегулятора. Завдяки цьому досягається гасіння електромагнітного поля. Також, через особливості такої конструкції, набагато простіше встановлювати нагрівальні мати. Адже, укладаючи електричну теплу підлогу, можна закінчити монтаж в будь-якому місці приміщення. Другий кінець не потрібно приєднувати до термостата.

Якщо говорити про надійність нагрівальних матів, то двожильні і одножильниі теплі підлоги однієї фірми виробника однаково надійні.

А ми радимо нагрівальні мати від DEVI (Данія), які пропонує магазин теплих підлог №1 в Україні – http://pol5.in.ua/nagrevatelnyj-mat/. Затоварюйтесь теплом для дому. Гарних покупок.