Олена Галагуза звернулася до В’ячеслава Печененка з приводу трагічного ДТП на Житомирщині

Депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза звернулася до Начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка з приводи ДТП на Житомирщині, в якому колишній правоохоронець насмерть збив двох дівчат.

ДЕПУТАТ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

VIІ скликання
ГАЛАГУЗА ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА

Майдан ім. С.П.Корольова, 1, м. Житомир, 10014; тел.: 0677985768; e-mail: galaguza@gmail.com

вих. №14
від «28» липня 2016 року
Начальнику Головного управління
Національної поліції в Житомирській області
Печененку В. П.

Звернення

“В’ячеславе Петровичу,
Звертаюся до вас звернути увагу на скандальну ДТП за участі колишнього працівника правоохоронних органів Андрія Шапаренка, якого підозрюють у тому, що він збив насмерть двох дівчат. Як відомо, аварія сталася 9 липня 2016 р. у м. Малин. Нагадаю, що 21 липня 2016 р. під час сесії Житомирської обласної ради я особисто запитувала вас про стан справ довкола аварії. 

«На даний час водій знаходиться під вартою. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб. Він дійсно був працівником правоохоронних органів, але звільнений він в жовтні 2015 року. Не вчора, не позавчора. Він не дійшов навіть до переатестації. По цьому чоловікові буде об’єктивне рішення, і він сяде в тюрму. Це я обіцяю», – повідомили ви у присутності депутатів та громадськості.

У п’ятничному номері “Газети по-українськи”, що вийшов 22 липня 2016 р., читаємо наступне: “Спочатку провину за аварію взяла Тетяна — вагітна дружина Андрія. Коли з’ясували, що жінка не має водійських прав, сказали це зробив його друг.

— Цей дружок — раніше судимий, — говорить мати загиблої Ірина Кишаковська. — Яка дружба може бути між міліціонером і в’язнем? Потім ще один друг відізвався, сказав, що то він був за кермом. Навмисне відтягували час. Ждали, поки алкоголь із крові Андрія вивітриться. Шапаренко приїжджав до нас додому. Запевняв, що за кермом був друг, а він лежав хворий на задньому сидінні. Слідчі кажуть, що справа не може зрушити з місця, немає зачіпок, доказів. Просять свідків відгукнутися. Спочатку на місці аварії зібрався натовп, усі хотіли свідчити. А зараз замовкли. Шапаренки їх позалякували”.

Закликаю вас вжити усіх заходів, аби винний в аварії був справедливо покараний, щоб слідство проводилося належним чином без “робочої” солідарності. Повідомте про хід справи.”