Підприємці незаконно експортували в країни Азії ліс із Житомирщини. Фото

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з поліцією викрили у Коростені на Житомирщині комерційну структуру, яка експортувала до однієї з країн Азії незаконно вирубану та необліковану деревину.

Про це повідомляють в прес-службі СБУ.

Для її легалізації підприємці надавали до житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства фіктивні документи про походження деревини. Вони були нібито видані двома столичними державними лісокористувачами.

Після отримання на підставі підроблених документів сертифікатів про легальне походження деревини, бізнесмени оформлювали на митниці дозвіл на експорт лісоматеріалів.

“Співробітники спецслужби під час перевірки документації комерційної структури задокументували вже десять фактів експорту за кордон партій лісоматеріалів. Тільки упродовж одного з кварталів підприємці вивезли до Азії за фіктивними документами майже 900 кубометрів деревини мінімальною вартістю 1,6 мільйона гривень”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.

У рамках досудового слідства триває перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства, встановлюється загальний розмір завданих державі збитків, реальні обсяги вивезеного та ринкова вартість товару.

При цьому, у Житомирській ДФС заявляють, що працівниками Житомирської митниці ДФС спільно з правоохоронними та державними органами Житомирської області, діючи в межах «Плану проведення спільних спеціальних заходів щодо виявлення, припинення та протидії порушенням у сфери обігу природних ресурсів», виявлено чисельні порушення в сфері експорту лісопродукції з території області.

Так4 липня.2016 року зафіксовано 98 випадків незаконного експорту лісопродукції та відповідно порушено 98 справ про порушення митних правил, об’єктом правопорушення є ділова деревина загальною кількістю 3 тисячі кубічних метрів, загальною вартістю 7 мільйонів гривень.

Робота спільних груп триває.