Поради щодо дизайна

Хочеш зробити своє житло більш затишним, шукаєш натхнення? Вивчи поради легендарних експертів по дизайну.

Порада від Едіт Уортон: дотримуватися стримана кольорова гама

Що сказала: Едіт Уортон (Edith Wharton, 1862-1937) в своїй книзі «Прикраса будинку» говорила: «Чим менше було використано квітів при декоруванні кімнати, тим більш заспокійливим і приємним вийде результат».

Ще до того, як Уортон отримала Пулітцерівську премію за роман «Епоха невинності», вона була піонером в дизайні і радила людям триматися подалі від надмірно пухкою м’яких меблів, похмурих тонів і маси інших дрібних проявів вікторіанської епохи.

тут

Гідність кімнати зникає, коли вона заповнюється дрібничками.

Як це працює: при стриманою палітрі кольору відступають на другий план, дозволяючи меблів і аксесуарів виявитися в центрі уваги. Так, мала кількість квітів дозволяє виділитися різьбі на столі і стільцях.

Ще кілька її порад:

Про зміну деталей: «Мало хто має кілька наборів фіранок і покривал і змінює їх раз в сезон. Але ж такий простий прийом надає додатковий шарм різноманітності. Портьєри в королівській спальні в Версалі змінювалися чотири рази на рік ».

Про Половіков на сходах: «Вони повинні бути насиченого кольору і, якщо це можливо, без малюнка. Це дратує – бачити дизайн, розроблений для горизонтальних поверхонь, накладений на виступи і поглиблення сходових ступенів ».

Про впорядкування простору: «Декоратори знають, що простота і гідність кімнати зникають, коли вона заповнюється марними дрібничками».