Приємно, що разом ми робимо наше місто і країну кращими!

Доброго дня, шановні друзі! Вчора був дуже спекотний день, але також він видався плідним.

З самого ранку від міського голови та депутатів Житомирської міської ради я почув багато приємних слів на свою адресу щодо надходження грошей з держбюджету на поточний ремонт дорожнього покриття в місті та на придбання медичного обладнання для приймальних відділень наших лікарень.

Крім того, сьогодні депутати Житомирської міської ради підтримали мою ініціативу щодо впровадження з 1 липня до 1 жовтня мораторію на підвищення цін та тарифів на послуги ЖКГ для населення.

Дуже приємно, що разом ми робимо наше місто кращим.

Хочу також повідомити чудову звістку з Верховної Ради. Сьогодні в першому читанні та вцілому був прийнятий мій законопроект про підтримку українського літакобудування №4809, який спрощує умови співпраці українських авіабудівників з зарубіжними партнерами. 

Раніше у цьому питанні ми співпрацювали з країною, яка на цей момент є нашим ворогом. 

Відтепер наш національний виробник ДП “Антонов” зможе створювати підприємства і будувати літаки не тільки на території України, але й на території держав-партнерів – країн ЄС, Пакістану, Ірану, Індії, Саудівської Аравії тощо. Це дуже важливий крок.

Але найголовнішою для мене подією сьогодні є внесення на розгляд Верховної Ради України пакету законопроектів про обов’язкове медичне соціальне страхування. 

Я вважаю, що це майбутнє нашої держави! Хочу наголосити, що Україна – єдина країна, де досі немає медичного страхування, але я сподіваюсь, що депутати цей пакет законопроектів підтримають. Я щиро дякую моїм колегам Ірині Єфремовій, Людмилі Денісовій, Андрію Шипку та всім іншим депутатам, разом з якими ми сьогодні подали ці законопроекти у ВР. Над ним працювали сотні спеціалістів з різних Міністерств та Комітетів і ми повинні їх прийняти.

Вже з 1 січня 2018 року запрацює єдина система медичного страхування і всі українці отримають базову страховку, щоб у разі потреби, їм безкоштовно була надана перша медична допомога.

Дякую всім за співпрацю і бажаю перемог.