​СБУ Житомирщини провела антитерористичні навчання

30 червня ц.р. Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Житомирській області провела планове командно-штабне навчання у Житомирському державному технологічному університеті.

В учбових заходах взяли участь співробітники регіональних управлінь СБУ та Нацполіції, ДСНС, Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонної та пенітенціарної служб, органів місцевого самоврядування та інших відомств, залучених до державної антитерористичної системи.

Мета заходу – перевірка рівня готовності сил і засобів суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань щодо попередження та припинення терористичного акту.

У ході навчань відпрацьовувалися ведення переговорів із умовними терористами, пошук їхніх спільників, а також у одному з корпусів навчального закладу було проведено спецоперацію зі звільнення «заручників» та знешкодження «терористів».

До участі у навчанні також були залучені фахівці Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова: використовуючи безпілотний літальний апарат – квадрокоптер, вони забезпечували штаб Координаційної групи АТЦ он-лайн відеоінформацією про ситуацію безпосередньо у районі проведення учбової операції.

На проведеній підсумковій нараді відбулось детальне обговорення кожного етапу та результатів навчання, відкореговано заходи, які дозволять діяти більш ефективно у випадку виникнення реальної загрози.

Системне проведення таких навчань дає змогу кожному суб’єкту боротьби з тероризмом на практиці відпрацювати алгоритм спільних дій на кожному етапі антитерористичної операції.

Прес-група УСБ України в Житомирській області