Що корисно знати про дерев’яні меблі

Про що б не йшлося – дизайну інтер’єрів або різних матеріалах для виготовлення меблів – мода на це, втім, як і на все інше, з часом змінюється. 

Але дерев’яні меблі, особливо від http://meblaks.com, не підвладні ні часу, ні примхам моди.

Чим це пояснюється? Зрозуміло, причина відданого кохання людей до дерева криється в його естетичної привабливості, піддатливості обробці, що дозволило використовувати деревину як матеріал для створення різного роду меблевої продукції. Разом з тим, будучи матеріалом натурального походження, дерево сприяє створенню приємної атмосфери і гарного настрою, чудово вписуючись в найрізноманітніші по оформленню інтер’єри.

Дерев’яні меблі

Але робити меблі можна не з будь-якої породи дерева. Це обумовлено тим, що кожному сорту властиві свої механічні (мова йде про гнучкість, щільності та ін.) І енергетичні характеристики.

Породи деревини розрізняються по щільності. Сорти бувають надмірно високого ступеня твердості, тверді і м’які. Так, до останніх, м’яким, прийнято відносити ялицю, липу, вільху, каштан, сосну, ялина, ялівець, кедр, тополя, вербу. Дані сорти найбільш податливі обробці, проте виготовлена з них меблі менш довговічна, ніж створена з твердих сортів. Відмінна зносостійкість властива березі, дубі, ясеня, в’яза, буку, клёну, березі – щільним сортам деревини. Ще більша складність обробки виникає з акацією білою, самшиту, фісташкові деревом, грабом, проте вироблена з дерев даних сортів меблі неймовірно довговічна.

Примітно, будучи природним кондиціонером, дерево здатне оновлювати і навіть очищати повітря всередині будинку і чудово підтримувати рівень вологості оптимальним.

Сдавніх часів ефект від цілющих якостей дерева цінувався усіма народами і нашими предками. Деревину використовували для створення оберегів і амулетів, які, на думку, що існувала в ті часи, мали магічними властивостями – сприяли наданню сили і зняття втоми. Таке ставлення до дерева обумовлено його здатністю, впливати на ауру людей, їх енергетику. У плані енергетичного обміну вважається, що сосні, дубу, яблуні, ясеня, березі, кедру властиво енергію дарує, осики ж, вільхи, тополі і черемха, навпаки, -отнімать. Всі залишилися породи прийнято вважати нейтральними.

Дарують енергетичний сили породи здатні впливати на людину, надаючи оздоровчий ефект. «Вирішити проблему» зняття стресу і підвищення тонусу підвладне березі, допомогти в лікуванні недуг, пов’язаних з нервовою системою, може сосна, сприяти концентрування і підвищенню активності – дуб, побороти шкідливі звички і очистити організм допоможе яблуня, а кедр може бути використаний в качествевеліколепного дезинфікуючого препарату.