У Житомирі націоналісти виступили категорично проти проведення хресної ходи УПЦ МП. ВІДЕО

Сьогодні, 14 липня, у Житомирі, на позачерговій сесії міської ради обговорювали питання хресної ходи Української Православної церкви (Московського патріархату), яка буде проходити через через Житомир 18 липня. 

Голова ГО «Нова сила» Костянтин Суський закликав заборонити через ходу УПЦ МП через Житомир. Виступивши з трибуни, він акцентував увагу присутніх на тому, що при прийнятті рішень влада повинна враховувати загальну ситуацію у країні.

«Це питання взагалі зайве в українському місті Житомир, враховуючи те, що відбувається у нас на Сході України. Знаєте, це як популярний серіал «Гра престолів», ходоки йдуть, зима наближується, «одичалі» тощо. Наша організація «Нова сила» звернулася до СБУ та Нацполіції з вимогою заборонити дану ходу. Це неприпустимо в будь-якому українському місті», – сказав Костянтин Суський.

Також Суський попередив, що націоналістичні організації одночасно будуть проводити свої акції проти цієї ходи, і ніхто не може гарантувати, що не буде провокацій.

Депутати почали пропонувати офіційно заборонити цю ходу. Проте голосів при голосуванні не вистачило – за підтримку цієї ініціативи проголосувало лише 18 депутатів з 40.

Нагадаємо, хода вже пройшла у інших українських містах під назвою “Схід і Захід разом”. У натовпі ходи користувачі соцмереж та ЗМІ помітили кадрових російських військових, георгіївські стрічки, ікони та значки останнього російського царя Нікалая 2-го.

При цьому Митрополит Онуфрій запевняє, що звернувся  саме до своїх віруючих в Україні, з тим, щоб звершити ходу, з тим, щоб помолитися за мир, за любов в Україні.