У Житомирі обласна рада вирішує, чи звільняти директора обласної філармонії за повідомлення про махінації і рукоприкладство

Ситуацію навколо директора обласної філармонії розглянули у Житомирі на позачерговому засіданні комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради, яку я очолюю. Розглядали питання щодо конфліктної ситуації у філармонії та житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук  повідомила депутат обласної ради Олена Галагуза.

“Прийшло чимало працівників філармонії, які поділені на два табори: за і проти нинішнього директора Петра Даценка. Я одразу наголосила, що базару і шоу не буде, наполягли, аби виступи були по суті та лаконічні. Цілком погоджуюся зі своїми колегами-депутатами, що не треба було доводити ситуації до рівня “брудної білизни”. Що ми тільки не чули: звинувачення у тиску, махінаціях, побитті, неякісному ремонті. Зазначу, що за 6 останніх років на ремонт філармонії з бюджету області було виділено близько 20 млн грн. З іншого боку, були й захисники директора, які називали його господарником і ледь не реформатором. На засіданні розповіли про порушення з боку філармонії та карну справу №12015060020002588, відкриту слідчим відділом Житомирського МВ УМВС України у Житомирській області 18.05.2015 р. 

Відтак комісія проголосувала за наступне: 

1. Доручити управлінням майна і юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради перевірити факт відкриття кримінальних справ проти директора КП “Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера” Житомирської обласної ради Даценка П.Х.

2. Рекомендувати директору комунального підприємства “Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера” Житомирської обласної ради Даценку П.Х. провести збори трудового колективу, переглянути і обговорити колективний договір.

3. Робочій групі продовжити свою роботу та за її підсумками надати інформацію.

Як відомо, Даценко оскаржує в суді побиття свого секретаря Галини Рокітенець, яка іменем Всевишнього запевняла на комісії, що рукоприкладство мало місце. Чекаємо на рішення суду. Також не виключено, що й колектив позиватиметься до директора щодо його неправомірних дій. Що стосується колективного договору, то були нарікання з боку працівників, що він є кабальним, тому комісія вважає, що такі питання треба узгоджувати в першу чергу з колективом”, – повідомила Олена Галагуза.