У Житомирському районі поліція виявила теплиці з коноплями

18 липня до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення про пожежу у с. Катеринівці. Під час огляду домогосподарства, де сталося загоряння, поліцейські виявили дві добре сховані теплиці з близько 700 рослинами конопель, інформують в поліції.

Повідомлення про пожежу у житловому будинку села надійшло близько 8 ранку. На місці події після гасіння вогню з’ясувалось, що в оселі ніхто не проживав, а господар домогосподарства навідувався сюди кілька разів на тиждень. На момент пожежі його не було, тож потерпілих немає.

Поліцейські встановили, що власником садиби є 40-річний житель обласного центру.

За словами односельців, він придбав будинок близько 2 років тому і займався його ремонтом та розведенням домашньої птиці.

Втім, як виявилось, більше всього чоловіка приваблювала віддаленість садиби та безлюдність довколишніх хат-пусток, адже насправді він вирощував не гусей і качок, яких завів для відводу чужих очей, а коноплі у значних масштабах.

У домогосподарстві, схованому за щільною огорожею, було облаштовано дві теплиці з сучасними системами вентиляції, штучного освітлення та зрошення. Стороння людина, випадково зайшовши на подвір’я, не могла помітити за господарськими будівлями обтягнутими подвійним шаром спеціальної плівки приміщення, обладнані насосами, вентиляторами, показчиками температури та іншим електронним устаткуванням.

Поліцейські у ході огляду домогосподарства виявили близько 700 рослин конопель. Частина з них знаходились у розпліднику і були кількатижневими, інші, – уже висаджені в окремі ємності, досягали двохметрової висоти. Тут же десятками складовані мішки з міндобривами та штучним грунтом.

Попередньо, пожежа сталася через несправність в електропроводці теплиць, можливо спричинену грозою. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Такі дії караються ув’язненням на термін від 3 до 7 років.