Учасники бойових дій у Коростені проходять арт-терапію

У Центрі соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи м. Коростень проводяться заняття «Арт-терапії» з учасниками АТО.

Такі заняття надають можливість для вираження на папері своїх почуттів. Це можуть бути як позитивні почуття, що сприяють виявленню та накопиченню особистісних ресурсів, так і негативні почуття задля зняття емоційної напруги.

Заняття з арт-терапії дозволяють працювати з думками, переживаннями, мріями й почуттями, які здаються непереборними. Іноді невербальний засіб виявляється єдиним інструментом, що розкриває й пояснює інтенсивні почуття й переконання. Елементи збігу в художній творчості членів групи можуть прискорити розвиток емпатії та позитивних почуттів. Зміст і стиль художньої роботи надають соціальному педагогу величезну інформацію, крім того, сам автор може внести вклад в інтерпретацію своїх власних створінь.

Арт-терапія сприяє виникненню почуття внутрішнього контролю й порядку, підсилює відчуття власної особистісної цінності, підвищує художню компетентність.
Необхідно підкреслити, що заняття арт-терапії з учасниками АТО проводить волонтер Юлія, яка є художницею, тому володіє різними художніми прийомами, якими охоче ділиться з учасниками. Це дозволяє глибоко вивчити фантазування й уяву, вирішувати конфлікти між членами групи й допомагати їм у досягненні особистісної гармонії.

Як повідомляє прес-служба ОДА, всі роботи в подальшому будуть використані для виставки малюнків до Дня деруна в м. Коростені.

За детальною інформацією щодо занять можна звертатися за адресою: м. Коростень, вул. Пролетарська, 3. Тел.: (04142)2-23-66.