Житомирські оперативники затримали злодія-“домушника”

Працівники кримінальної поліції встановили, що до низки крадіжок з приватних будинків житомирян причетний 20-річний місцевий житель. Нині тривають досудові розслідування.

На початку квітня до Житомирського відділу поліції звернулась 59-річна жителька обласного центру із повідомленням про крадіжку майна з її будинку.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник потрапив до будинку жінки, відтиснувши металопластикове вікно. Фактично, він скористався тією обставиною, що господиня була відсутня вдома увечері усього упродовж 1,5 години. З помешкання злодій викрав комп’ютерний системний блок, монітор, ювелірні вироби із золота та 3 тисячі гривень.

З місця події експерти-криміналісти вилучили низку доказів, у тому числі й речі, забуті злодієм.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу. Правоохоронці розпочали заходи для встановлення особи зловмисника.

1 та 2 травня до житомирських поліцейських звернулись ще двоє місцевих жителів із заявами про вчинення крадіжок з їх будинків. Злодій поцупив комп’ютерну техніку та ювелірні вироби. В обох випадках він потрапляв усередину, відтиснувши металопластикові вікна. Сліди, залишені ним, наводили оперативників на думку про те, що злодіяння вчиняє одна й та сама особа.

Правоохоронці продовжили розшукові заходи, збираючи інформацію про можливого крадія.

Ще 2 крадіжки, вчинені за схожих обставин, були зареєстровані у червні. А на початку липня працівники кримінальної поліції затримали підозрюваного. Як з’ясувалось, до цих злодіянь причетний 20-річний житомирянин, який вже був раніше засуджений за вчинення майнових злочинів.

Нині тривають подальші розслідування та перевірка щодо причетності молодика до інших аналогічних крадіжок.

Відповідно до чинного законодавства йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області