Житомирський суд переніс справу екс-начальника поліції, якого підозрюють у кришуванні бурштинокопачів

12 липня Житомирський окружний адмінсуд переніс справу  екс-начальника Сарненського відділу поліції (Рівненська область) Ігора Харитонова.

Про це у фейсбуці написав журналіст Влад Пучич.

“Ігор Хартонов, екс-начальник райвідділу на Рівненщині у Житомирському адмінсуді хоче повернутись на посаду, звідки був звільнений після атестації.Судячи з матеріалів справи, кришувальник бурштину Рівненщини часто хворіє, вважає переатестацію незаконною, дуже не любить камер і… не знає до якого суду позиватись. Суд ухвалив замінити відповідачів на належних і переніс справу”, – зазначив Влад.

Екс-поліцейський хоче визнати рішення про своє звільнення незаконним, скасувати його, поновитися на посаді та зобов’язати виплатити грошову компенсацію.

За інформацією рівненських колег із “4-ї влади”, Один із підлеглих пана Харитонова на камеру розповів, як керівник забороняв протидіяти бурштиновидобутку. При цьому накази пан Харитонов видавав у формі нецензурної лайки.

Наразі Ігор Харитонов звільнений з лав поліції, за результатами атестації поліцейських. Водночас суд відмінив йому «домашній арешт», на якому наполягала прокуратура.

Фото із сторінок у фб Влада Пучича та Валерія Арушаняна