Житомирський виконком відмінив суперечливий пункт щодо вивозу сміття в ОСББ

20 липня Житомирський виконком відмінив  пункт минулих рішень про забов’язання голів правлінь ОСББ укладати договори на ТПВ. 

Про це у фейсбуці написав депутат міськради Ігор Скоропад.

За його словами, даний пункт був суперечливий і не відповідав діючому законодавству.

“Щойно на виконкомі ЖМР було розглянуте питання щодо відміни суперечливого пункту минулих рішень про: “зобовязати голів правлінь ОСББ укласти договори на ТПВ”. За одноголосної підтримки, присутніми 13 членами виконкому було змінено і приведено до законодавчих вимог всі раніше прийняті рішення, а нові – прийняті відповідно до Закону”, – пише депутат.

“Відтепер, голови правлінь ОСББ мають право укладати договори з виконавцями послуг з вивезення ТПВ як єдиний замовник (тобто включаючи цю послугу до свого кошторису, з м2), так і співпрацювати з виконавцями цієї послуги на підставі двосторонніх індивідуальних договорів. Тобто допомагаючи виконавцям в укладанні двосторонніх договорів, контролювати кількість проживаючих, тощо.

Головне, що ОСББ тепер має право вибору! Самостійно, без виконкому, вирішити на зборах яким чином це зручніше робити для “свого” будинку, безумовно дотримуючись санітарних вимог так, щоби місто було забезпечено належним і контрольованим вивезенням сміття від таких будинків”, – підсумував Скоропад.

Нагадаємо, виконавчий комітет міської ради сьогодні розглядав 51 питання.