Житомирян закликають не купатися в місцях стихійного відпочинку

Купальний сезон на Житомирщині активно триває, але на превеликий жаль приносить чергових жертв водної стихії. Цього літа на водних об’єктах області вже загинуло 6 людей, серед яких 1 дитина.

Про це повідомляють в ДСНС області.

З метою попередження та запобігання загибелі людей на воді 13 липня рятувальники ДСНС спільно з фахівцями управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради та представниками засобів масової інформації провели рейдові перевірки місць стихійного відпочинку біля води обласного центру.

Із відпочиваючими проводилась роз’яснювальна робота щодо правил безпечної поведінки на воді. Співробітники ДСНС роздавали листівки та пам’ятки з порадами щодо дій у випадку біди та основами надання першої медичної допомоги потопаючому.

Свій вибір місця для купання відпочиваючі пояснюють по-різному. Хтось вважає, що вода у цих місцях чистіша, комусь не подобаються великі скупчення людей на пляжах, а комусь просто не хочеться їхати в кінець міста до спеціалізованих місць відпочинку. Деякі навіть і не знають де знаходяться місця дозволенні для купання.

“Переважна більшість нещасних випадків трапляється у місцях стихійного відпочинку населення – ставках, водоймах та річках, які не передбачені для купання і відповідним чином не облаштовані, – наголошує начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Найчастіше в таких місцях не обстежене дно водної акваторії на предмет небезпек для пірнання чи плавання, швидка течія, відсутні рятувальні пости чи служби, що можуть вчасно надати допомогу. Прикро, що через надмірну впевненість у власних силах, зловживання спиртними напоями та ігнорування виконання батьківських обов’язків травмуються та гинуть як дорослі, так і діти.”