​«Атлет» – чемпіон Відкритої літньої першості Житомира з футзалу 2016 року

У п’ятницю, 12 серпня, у СОК «Динамо» чотирма матчами фінішувала Відкрита літня першість  Житомира з футзалу серед чоловіків, яка тривала з 29 червня. 

Участь у змаганнях взяли 16 команд, які на груповому етапі були розбиті на дві групи. До стадії плей-офф вийшли по чотири кращих команди із кожної групи, тоді як команди, що посіли місця нижче четвертого, зійшлися у стикових матчах.

«Атлет», «Галант», МФК «ІнБев», «ГУНП» із групи А та СК «Візаж», «Грантех», МФК «Форца», «ЕлітБуд-1» із групи В визначали сильнішого протягом тижня. У підсумку «Атлет» пройшов увесь турнір без поразок, а чемпіонство забезпечив собі ще за два дні до заключних матчів. А от доля срібних та бронзових нагород вирішувалась в останній день. На місце у призовій трійці претендували одразу п’ять команд, але перемоги МФК «ІнБев» та «Галанта» розставили все на свої місця. Відтак трійка призерів має наступний вигляд: «Атлет» переможець літньої першості, «Галант» срібний призер, МФК «ІнБев» – бронзовий призер.

Нагородження переможця та призерів відбулося одразу по завершенні заключного матчу першості, у якому «Атлет» розгромив «Форцу» з рахунком 7:2. Церемонію нагородження провели перший віце-президент АФЖ Віталій Лясковський та відповідальний секретар АФЖ Томаш Сіцінський. Гравці команд були нагороджені грамотами та медалями, а капітани отримали командні дипломи та кубки.

Також за підсумками турніру було визначено кращих у трьох номінаціях: воротар, гравець та бомбардир. Кращим воротарем літньої першості було визнано голкіпера «Грантеха» Дениса Ковальчука, кращим гравцем – Олександра Ялікова (СК «Візаж), а кращим бомбардиром турніру став Сергій Литвиновський, який наколотив у ворота суперників 14 м’ячів.

Окрім цього відбулося нагородження переможців конкурсу «Стань найкращим футзалістом в “Історії”», ініціатором якого виступив партнер АФЖ кухмістерська «Історія». Переможцями конкурсу стали гравці «Атлета» Сергій Литвиновський, Дмитро Куделькін та футзаліст «ЕлітБуд-1» Сергій Ковальчук, які виграли у голосуванні на сторінці АФЖ у соціальній мережі «Вконтакті». Переможці були нагороджені подарунковими сертифікатами на 100 грн. від кухмістерської «Історія», а гравець «Візажу» Олександр Яліков, якого було визнано кращим гравцем серії плей-офф, із рук першого віце-президента АФЖ Віталія Лясковського отримав подарунковий сертифікат на 250 грн.

Літня першість м. Житомира завершилась, але відпочинок у команд вийде нетривалим, адже наприкінці серпня розпочнуться змагання за «Кубок міського голови».

Підсумковий розподіл команд Відкритої літньої першості м. Житомира з футзалу серед чоловіків:

1. «Атлет»

2. «Галант»

3. МФК «ІнБев»

4. «Грантех»

5. МФК «Форца»

6. СК «Візаж»

7. «ГУНП»

8. «ЕлітБуд-1»

9. «Медик»

10. ФзК «Штурм»

11. «Слов’яни»

12. МФК «ІнБев-2»

13. Персей

14. ГазМяс

15. «Будстудія»

16. “Патрульна Поліція”

Прес-служба АФЖ