Миємо жалюзі

Як помити пластикові та металеві жалюзі?

Найбільш поширений тип жалюзі складається з пластикових або металевих планок, які порівняно просто містити в чистоті в домашніх умовах.

Найпростіший, але трудомісткий спосіб очищення таких жалюзі, це планомірне протирання кожного ламелі вологою ганчіркою або губкою, змоченою в теплій воді з додаванням спеціальних мийних засобів або оцту. Щоб прискорити процес, а також не погнути планки жалюзі, рекомендується протирати кожен ламель одночасно з обох сторін. Для це можна використовувати звичайну губку, складену навпіл, або придбати спеціальну щітку-щипці для чищення жалюзі.

Щоб прискорити процес миття, можна також опустити планки паралельно поверхні вікна і протирати їх зверху вниз. Цю процедуру слід повторити, перевернувши жалюзі на 180 градусів, щоб позбутися від смужок пилу, що залишилися в місцях, де ламелі знаходять один на інший.

Для більш якісного миття, рекомендується зняти жалюзі з вікна і зайнятися їх чищенням у ванній кімнаті. Миття жалюзі під проточною водою допоможе позбутися від пилу.

Будьте обережні, струмінь з сильним напором води може легко погнути планки жалюзі. Щоб уникнути цієї проблеми можна занурити конструкцію в ванну з теплою мильною водою, після чого жалюзі необхідно ретельно прополоскати і розвісити сушитися.

Як почистити дерев’яні жалюзі?

Власникам жалюзі, які зробили вибір на користь більш екологічно-чистої альтернативи, доведеться змиритися з тим, що дерев’яні жалюзі набагато складніше утримувати в чистоті в домашніх умовах. При контакті з водою, дерево може набрякнути і деформуватися, так що жалюзі, виготовлені з натуральних матеріалів, слід чистити за допомогою пилососа або протирати губкою з використанням спеціально призначених для цих цілей миючих засобів.

Жалюзи от компании Проем в Киеве