На Житомирщині бізнесмен незаконно отримав землю вартістю майже 14 мільйонів на 49 років

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з прокуратурою викрили на Житомирщині оборудку з сільськогосподарськими угіддями площею понад тисячу гектарів.

Правоохоронці встановили, що у першому кварталі 2014 року підприємець з Київщини взяв в оренду земельні ділянки на території декількох сільських рад Любарського району. Сільгоспугіддя вартістю 13,7 мільйона гривень бізнесмен отримав на 49 років під ведення фермерського господарства без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що ділок надав неповну інформацію у пакеті поданих документів. Він, зокрема, не обґрунтував необхідність виділення площ та перспективи їх використання, не підтвердив наявність техніки та засобів для обробки ділянок.

За півтора роки володіння сільгоспугіддями підприємець не розпочав ведення фермерського господарства, не сплачував орендну плату та податок на землю.

За матеріалами СБ України прокуратурою скеровано позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними та повернення сільгоспугідь у державну власність.

Рішенням Любарського районного суду Житомирської області позов задоволено у повному обсязі, – інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.