На Житомирщині під колесами іномарки загинула жінка

Без категорії

Дорожньо-транспортна пригода сталась 11 серпня о 22.40 на 226 км автодороги Київ-Чоп поблизу с. Галли. Нині встановлено, що водій автомобіля «Mercedes Sprinter», 25-річний житель Київської області, рухаючись у напрямку м. Рівного, здійснив наїзд на пішохода, 24-річну жительку м. Новограда-Волинського, яка перетинала проїзну частину по пішохідному переходу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області.

Унаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці.

Усі обставини ДТП з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження за ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Поліція звертається до водіїв транспортних засобів: постійно виявляйте пильність у відношенні до пішоходів, надавайте їм перевагу в русі при проїзді перехресть і пішохідних переходів. Особливо будьте уважними у місцях можливої появи дітей на дорозі. Пам’ятайте, що саме вам належить головна роль у попередженні ДТП.

Шановні пішоходи! Пам’ятайте, що миттєво зупинити автомобіль неможливо. Тому завжди будьте уважні при переході автошляхів, перед початком руху впевніться, що водій вас бачить і надає вам перевагу. У темну пору доби використовуйте світлоповертаючі елементи на одязі, аби здалеку бути помітними на дорозі.