На Житомирщині поліція затримала групу нелегальних видобувачів бурштину

Увечері 15 серпня працівники спеціальної рейдової групи, до складу якої увійшли працівники Управління захисту економіки Нацполіції в області та роти поліції особливого призначення ГУНП виявили в лісовому масиві неподалік с. Шебедихи в Олевському районі чотирьох чоловіків, які саме налагодили видобування бурштину.

Використовуючи водяний насос, вони розмивали ґрунт та за допомогою сачків намагалися дістати «сонячне каміння». Як з’ясувалось, нелегальними старателями є місцеві жителі, троє братів віком від 19 до 22 років та їх 20-річний товариш, киянин.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили мотогенератор, водяний насос кустарного виробництва, пожежний рукав, електричний продовжувач, металеві прути та сачки.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) та ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.