На Житомирщині прокуратура арештувала понад 22,3 тонни незаконно випаленого деревного вугілля

Коростишівською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління СБУ в області, виявлено факт забруднення в Малинському районі атмосферного повітря шкідливими для життя людей та довкілля речовинами та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 КК України.

Про це повідомив керівник Коростишівської місцевої прокуратури Сергій Зубак.

Він розповів, що виготовляли деревне вугілля, спалюючи деревину у відкритих металевих ємкостях без передбаченого законодавством дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря у с. Недашки Малинського району. «Горе-підприємцями не забезпечено й інших умов екологічної безпеки. Зокрема, ємкості було розміщено на відкритому повітрі, поруч із оселями місцевих жителів, унаслідок чого викиди від спалювання деревини завдавали шкоду довкіллю та негативно впливали на стан здоров’я сельчан», – додав керівник місцевої прокуратури.

Сергій Зубак повідомив, що працівниками Коростишівської місцевої прокуратури спільно із органами місцевої поліції, Службою безпеки та інспекцією з охорони навколишнього природного середовища, на підставі ухвали слідчого судді, на місці випалювання вугілля проведено обшук. «Під час обшуку вилучено понад 22,3 тонни деревного вугілля і 6 металевих ємкостей. На вилучене вугілля та обладнання для його виготовлення накладено арешт», – уточнив прокурор, додавши, що правоохоронцям не надано будь-яких офіційних документів щодо власника вилученого вугілля.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції