На Житомирщині у 43-річного чоловіка правоохоронці вилучили понад сотню головок маку

Правоохоронці встановили, що раніше судимий 43-річний житель смт Гришківців зберігав на горищі сухі стебла та головки маку. Про це інформують у поліції.

Працівники кримінальної поліції отримали оперативну інформацію про можливу причетність жителя району до незаконних оборудок з наркотичними речовинами. Відтак, поліцейські навідалися до чоловіка та, отримавши від нього дозвіл на огляд домоволодіння, виявили на горищі сухе маковиння та 146 висушених головок маку.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження.

– За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України,– прокоментувала т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. – Нині ми перевіряємо, з якою метою чоловік зберігав наркотичну сировину.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом або обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.