На Житомирщині вогнеборці вшанували пам’ять колег, які загинули при виконанні службових обов’язків

19 серпня, біля меморіального комплексу Управління ДСНС України у Житомирській області вшанувати колег, що загинули при виконанні службових обов‘язків, зібралися рятувальники, батьки, дружини та діти загиблих. Виконуючи свої професійні обов’язки, на Житомирщині загалом агинули 12 вогнеборців та працівників служби цивільного захисту.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Ризик – головна риса професії рятувальника. Обираючи її чоловіки розуміють, що відтепер їхнє життя йтиме як по лезу ножа, проте це нікого з них не зупиняє. Вони готові прийти на допомогу іншим, інколи – навіть ціною власного життя, – зазначив у своїй промові полковник у відставці Борис Чумак, колишній начальник управління пожежної охорони області, а нині голова благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля». Молодому поколінню офіцерів він розповів про долі окремих особистостей пожежних.

Один із трагічних випадків стався у 1986-му році. Під час гасіння покрівлі житомирської ЗОШ №36 обірвалося життя 21-річного начальника караулу 1-шої міської пожежної частини лейтенанта внутрішньої служби Анатолія Сікорського. Тоді вогонь охопив котельню і Анатолій повинен був подати ствол води в осередок пожежі з даху. Але не встиг – провалився крізь обгорілу крівлю з 7-метрової висоти прямо на котел. Його ім’ям названо один із провулків у Житомирі.

У день пам’яті про загиблих поминальні свічки у фойє Управління запалили їхні рідні, близькі, а також рятувальники, яким випало долею йти з ними поруч по життю. До підніжжя пам’ятника «Пожежним, які врятували світ» барвистим килимом лягли квіти суму. Отець Володимир духівник Свято-Михайлівського кафедрального собору відслужив панахиду по загиблим та звернувся з промовою до родин і рятувальників

Сім’ї загиблих були запрошені на поминальний обід. Подяку їм за їх рідних висловив очільник рятувальників Житомирщини генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук. Він запевнив присутніх, що незгасиму пам’ять про колег та всебічну підтримку їхні рідні відчуватимуть завжди. Кожна родина отримала фінансову допомогу від благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля». А керівництво підрозділів ДСНС, де свого часу працювали загиблі, вирішуватимуть нагальні соціально-побутові проблеми, з якими зіткаються сьогодні рідні героїв.