На Житомирщині зловмисники напали на лісову охорону

4 серпня о 12 год. 30 хв. лісова охорона державного підприємства «Городницьке лісове господарство» отримала повідомлення про скоєння самовільної рубки в лісовому кварталі Червоновольського лісництва. Про це було повідомлено Новоград-Волинський відділ поліції.

На місце пригоди виїхали дві групи, які о 17 год. прибули на місце. Одна група під’їхала зі сторони села Червона Воля, а друга – зі сторони села Борове Рівненської області. На території Рівненської області залишилось два службових автомобілі лісгоспу з водіями та лісничим одного з лісництв.

Однак, коли оперативна група з лісовою охороною прибули на місце скоєння лісопорушення, зловмисники вже встигли зникнути. В цей час на автомобілі, що чекали на території Рівненської області, було скоєно напад. Група невідомих чоловіків в кількості 10-12 осіб пошкодили кузови автомобілів, порізали шини на колесах та погрожували спалити службовий транспорт. Водії змушені були відігнати автомобілі за межи області.

В ході огляду місця скоєння самовільної рубки в кв. 1 Червоновольського лісництва (квартал перебуває в межах заказника загальнодержавного значення «Червоновільський») виявлено 27 самовільно зрізаних дерев породи сосна. Збитки, нанесені лісу, становлять 262 108 грн. Про це інформують на сайті ЖОУЛМГ.

Матеріали про лісопорушення передано до правоохоронних органів.