РФ намагається витіснути Україну з міжнародних майданчиків

Без категорії

Російська Федерація намагається витіснити Україну з усіх міжнародних майданчиків по вирішенню кризи, щоб перетворити її на об’єкт, щодо якого вирішуватимуться питання без її участі. Про це в ефірі “Свободи слова” повідомила координатор громадської мережі “Опора”, представник України в мінській підгрупі Ольга Айвазовська, передає УНН.

“Мінський формат є похідним від Нормандського. В Нормандському форматі присутні 4 держави, а Мінський формат — це тактика, а не стратегія. Відповідно, коли ми кажемо, що Мінський формат мертвий, ми повинні розуміти, що 4 держави, серед яких лідери ЄС і Україна не можуть домовитись, то нас не врятує вже ніщо. Володимир Путін робить все, щоб не відбулося зустрічі чотирьох держав, він відмовляється бачити Президента України в Пекіні на зустрічі G20, що було в тому числі запропоновано, і намагається перетворити Україну в черговий раз на об’єкт, коли Україна не буде брати участі у прийнятті рішення щодо свого суверенітету у будь-якому форматі”, — сказала вона.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін домовились обговорити українське питання на полях саміту G20 у Китаї у вересні.