Різновидність бензопилок

Найчастіше люди набувають пилки аматорського типу. Завдяки їм можна періодично працювати протягом 40-45 хвилин. 

Для розпилу дерев і чагарників в саду або на природі цієї цілком вистачає, крім того якщо використовувати насадку кородер можна проводити обробку колод, брусків, дощок. Також на них стоять спеціальні низькопрофільні ланцюга, які  не вібрують. Бензинові аматорські пили дуже легкі, і це дає без великого навантаження використовувати їх на дачі. Обрізка дерев і заготівля дров на зиму проходить легко і невимушено.

Напівпрофесійні бензинові пили використовують для валки лісу і будівництва будинків адже їх потужності цілком достатньо, щоб впоратися із завданням (в поисках нужной бензопилы). Що їм не властиво так це робота на протязі довгого часу. Вага такої пилки коливається в межах 5-6 кг.

Професійні бензинові пили призначені для щоденної валки лісу. Простій людині для дачі цей інструмент не виправданий, якщо тільки в планах немає споруди зрубу. Найчастіше попитом на такі пилки користуються організації, які займаються валянням лісу. Моделі цього типу вельми зносостійкі і витримують великі навантаження. Також варто мати навички і фізичну силу при користуванні такою пилкою адже важить вона більше 6 кг.

Типи пильних шин

Вузькі плоскі.

Полегшені.

Зі змінними головками.

Перший вид шин встановлюється на побутові пилки, які використовуються непрофесіоналом. Другий вид підходить для агрегатів з невеликою вагою, адже це впливає на якість роботи. Третій вид шин професійний і призначається бензопил з високою потужністю.

Також не варто забувати про довжину шини, адже вона повинна відповідати потужності двигуна. Велика товщина дерева прекрасно буде розрізана довгою шиною. Для кожної бензопили встановлений дозволений розмір шини, який перевищувати не рекомендується.

Ланцюг для бензопили також розрізняють. В основному це крок, який дотримуються всі виробники. Купуючи пилу певної марки необхідно враховувати всі комплектуючі до неї, щоб вони мали аналогічного виробника.

Дуже важливо щоб бензопила мала захист зворотного удару. Це дозволяє не травмуватися під час роботи і не допустити дрібних пошкоджень.