У Житомир приїхав помічник генерального прокурора США

У прокуратурі Житомирської області у середу, 3 серпня, у рамках розпочатої співпраці та консультування щодо реформування відомства, відбулася зустріч прокурора області Любомира Війтовича з Богданом Витвицьким, колишнім Федеральним прокурором і помічником Генерального прокурора США.

Під час зустрічі, у якій також взяли участь заступники прокурора області Микола Корнелюк і Віталій Мякішев, обговорено питання реформування органів прокуратури на рівні області, позитивні здобутки та існуючі проблеми.

Зокрема, Любомир Війтович ознайомив міжнародного експерта у галузі права з організацією роботи прокуратури області, розповів про взаємодію з правоохоронними органами та важливість координації спільних дій, а також налагоджену співпрацю з громадськістю.

Прокурор області акцентував увагу на пріоритетних напрямах роботи, які потребують подальшого вдосконалення та продовження впровадження реформ.

У свою чергу, Богдан Витвицький цікавився взаємодією місцевих прокуратур з прокуратурою області та Генеральною прокуратурою України, рівнем оплати праці прокурорів та причинами відтоку кваліфікованих кадрів.

Того ж дня Богдан Витвицький відвідав Коростишівську місцеву прокуратуру та поспілкувався із її працівниками.

Як уже повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше зустрівся із колишнім Федеральним прокурором і помічником Генерального прокурора США Богданом Витвицьким та задекларував співпрацю із міжнародним експертом у галузі права з питань реформування органів прокуратури України. На зустрічі обговорено також можливість напрацювання нових механізмів взаємодії між компетентними органами України та США у міжнародно-правовій сфері.

Прес-служба прокуратури Житомирської області