У Житомирі проживає четверо Заслужених донорів України, які здавали кров більше сотні разів

Четверо Заслужених донорів України, які проживають в Житомирі, отримають адресну матеріальну допомогу. Державну нагороду та почесне звання Заслужений донор України отримує лише той громадянин, який за своє життя здав кров 100 і більше разів, – повідомляє прес-служба міськради.

Виконавчим комітетом житомирської міської ради було прийнято рішення «Про надання адресних матеріальних допомог громадянам міста Житомира, які мають почесне звання Заслужений донор України».

«Такі виплати є не у всіх містах. Це місцева ініціатива підтримати донорів. Вони вже всі похилого віку та мають складний стан здоров’я. Колись, в свій час вони комусь допомогли, а тепер наша черга допомагати їм», – розповідає директор департаменту праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір.

Заслужені донори України будуть отримувати адресну матеріальну допомогу у розмірі 300 гривень щомісячно з серпня по грудень поточного року.

В роботі над даним проектом до департаменту праці та соціального захисту долучився Житомирський обласний центр крові. Саме центр крові провів роботу з відповідною категорією людей та допомогли в зборі документів.