В Житомирський прикордонний загін прибули строковики весняного призову

У колектив Житомирського прикордонного загону для подальшого проходження служби прибула остання хвиля військовослужбовців – строковиків весняного призову. 

Молоді бійці прибули до загону з Кінологічного навчального центру міста Великі Мости де хлопці пройшли курс загальновійськової підготовки та склали присягу на вірність українському народові.

Після знайомства молодих прикордонників із керівництвом прикордонного загону, офіцерами та ветеранами загону начальник прикордонного загону полковник Юрій Чернов коротко ознайомив новоприбулих зі структурою органу охорони кордону, надав характеристику підрозділам, в які направляють щойно прибулих військовослужбовців, а це відділи прикордонної служби на українсько – білоруській ділянці кордону. 

Під час урочистого шикування управління прикордонного загону з нагоди прибуття військовослужбовців – строковиків командир побажав молодому поповненню завжди бути взірцем гідності й честі, відданості своєму обов’язку, ніколи не забувати, що стояти на варті своєї землі це почесно та відповідально.

Після допідготовки безпосередньо в підрозділах охорони кордону, де бійці на місці ознайомляться з ділянками відповідальності, особливостями служби, отримають відповідні теоретичні та практичні знання вони будуть залучатимуть до несення служби в прикордонних нарядах.

Сьогодні в підрозділах загону проходить службу 88 військовослужбовців строкової служби із Житомирської, Хмельницької, Волинської, Черкаської та Київської областей, частина яких вже пройшли допідготовку та виконують завдання з охорони державного кордону України.

Юрій Шахрайчук