За добу до патрульних поліцейських у Житомирі надходить близько 250 викликів

Рік тому, указом Президента, в Україні було створено новий орган державної влади – національну поліцію. 3 серпня привітав поліцейських з цим святом голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

«Сьогодні наша країна докорінно змінюється. Курс на євроінтеграцію має важливе значення для здійснення внутрішніх реформ в Україні. Децентралізація, реформи регіонального розвитку, дерегуляція, люстрація, податкова реформа – шлях змін, яким ми йдемо зараз. Реформа поліція проведена для того, щоб змінити стару систему», – зазначив керівник області.

Сергій Машковський наголосив, що в поліції сьогодні мають працювати виключно ті, хто є професіоналами, патріотами та порядними людьми, – інформує прес-служба Житомирської ОДА.

Також Машковський нагородив Почесною грамотою за сумлінне виконання службових обов’язків, значний особистий внесок у роботу по боротьбі із правопорушеннями і злочинністю, високий професіоналізм, та з нагоди річниці від дня створення Національної поліції України Богдана Невойта, Дмитра Смика, Максима Тищика, Вікторію Ковальчук та Руслана Гузовського.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області В’ячеслав Печененко про рік роботи нової структури зазначив: «Люди новій службі вірять, адже кількість викликів, що надходять до поліції від початку роботи зросла вдвічі. За 1 добу патрулювання до правоохоронців нової служби надходить близько 250 викликів».

Зі святом нових поліцейських прийшли привітати заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, перший заступник та заступник голови обласної ради Володимир Ширма та Наталя Рибак, народний депутат Олександр Ревега та влада міста.

Урочиста частина пройшла у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги, де усі присутні мали змогу переглянути концерт.