​«Житомиргаз» проводитиме закупівлі через електронну систему ProZorro

ПАТ «Житомиргаз» з 1 серпня працює з системою електронних торгів ProZorro. Нова система дозволить компанії купувати якісні товари та послуги за кращу ціну, а також зекономити час підготовки тендерів, адже участь у закупівлях можна брати не виходячи з офісу.

Сфера застосування закону «Про публічні закупівлі» не поширюється на компанії, що займаються розподілом газу, однак, «Житомиргаз» вирішив долучитися до нової системи. Адже завдяки прозорості та публічному контролю компанія покращить ефективність витрат та розширить коло постачальників.

«Зважаючи на постійне зростання вартості товарів і послуг, ефективність використання бюджету компанії є актуальним питанням, вирішенню якого сприяє система ProZorro. Нова система допоможе нам отримати якісні товари та послуги за кращу ціну, адже сподіваємося, що кількість потенційних постачальників зросте у кілька разів», – зауважує фінансовий директор Дмитро Конюх.

Для проведення електронних торгів в системі ProZorro «Житомиргаз» обрав майданчик Е-Тендер. Його використовують також Національний банк України, Міністерство оборони, Держрезерв, Адміністрація морських портів та деякі міські державні адміністрації. Інформація про торги, незалежно від того, до якого комерційного майданчика приєдналися постачальники, відкрита для всіх учасників процесу електронних закупівель.

Роботу в новій системі «Житомиргаз» розпочне з пілотних закупок товарів стандартної специфікації на невеликі суми, щоб відпрацювати алгоритм роботи з новим програмним продуктом. Адже система ProZorro є новою і працівники компанії мають добре її освоїти.

Нагадаємо, що у 2016 році компанія планує інвестувати в модернізацію, реконструкцію та розвиток системи газопостачання, а також забезпечення комерційного обліку природного газу 41,5 млн. грн. На оснащення споживачів Житомирщини лічильниками «Житомиргаз» спрямує понад 75% коштів.