На Житомирщині наркозалежний злодій виніс старовинну ікону вартістю близько 10 тис грн

Раніше засуджений за майнові злочини 34-річний житель м. Новограда-Волинського «заробляв» на наркодози у звичайний для нього спосіб. Чоловік обкрадав житлові будинки, освітні та розважальні заклади. Врешті був затриманий оперативниками. Про це інформують у поліції.

За останній час до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшла низка повідомлень від місцевих жителів про крадіжки.

Двоє співробітниць одного із загальноосвітніх закладів міста повідомили про крадіжку грошей та банківської картки з їх сумок, що знаходилися у підсобному приміщенні. Злодій поцупив близько 600 гривень готівкою та зняв з кредитки однієї із потерпілих понад 1300 гривень.За декілька днів зловмисник понишпорив і в кабінеті іншого освітнього закладу. Із сумки, що належала 36-річній викладачці, було викрадено гаманець з грошима та срібну сувенірну ложку. Сума збитку склала 500 гривень.

Заява про крадіжку вартісного мобільного телефону надійшла від 34-річної співробітниці одного із розважальних закладів міста. Гаджет був викрадений із барної стійки.

А з будинку 42-річного місцевого жителя, куди невідомий потрапив через незачинене вікно, зникла старовинна ікону вартістю близько 10 тисяч гривень та електроінструменти.

– Зібрана на місцях цих подій слідова інформація вказувала на причетність до злочинів однієї і тієї ж особи. Провівши низку опративно-розшукових заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 34-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.

У скоєному чоловік зізнався та розповів, що викрадене майно здавав до місцевих ломбардів, а отримані гроші витрачав на наркотики, яких потребував щоденно.

Нині триває досудове розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, у ході якого поліція встановлює можливу причетність чоловіка до інших подібних правопорушень. За уже скоєні злодіяння він може потрапити у місця позбавлення волі на строк до 6 років.