Корисні поради для кухні

Дуже часто можна почути від людей, які планують ремонт, таке прохання: «Порадьте кухню!».

При цьому маються на увазі відгуки про конкретних виробників кухонних меблів, поради за кольором і дизайну. А адже в першу чергу потрібно подумати про зручність, правильної організації простору і тому настрою, яке створить новий інтер’єр. Звичайно, думаємо і про посуд – http://top-posuda.com.

Кухня – це одне з тих приміщень, які потребують періодичного ремонту. Розглянемо кілька порад, які допоможуть впоратися з ремонтом кухні швидко і ефективно.

> Які матеріали використовувати?

Звичайно ж, використовувати потрібно тільки якісні оздоблювальні матеріали для стін, підлог і стелі.

При виборі марок будівельних матеріалів краще довіритися майстрам, які будуть робити ремонт, так як багато хто з будівельників працюють тільки з певними матеріалами.

Придбання дешевих матеріалів низької якості може призвести до того, що незабаром доведеться робити ремонт заново.

> Які меблі вибрати?

Найважливіший критерій для кухонних меблів-надійність. Кухонні меблі міняти не так просто, саме тому краще відразу вибирати надійний і міцний гарнітур, який прослужить довго.

Щоб дверки шаф не бовталися згодом, вибирати краще відомих виробників кухонних меблів.

Матеріали для виготовлення кухні:

ДСП – найпоширеніший матеріал для кухонь. Сьогодні випускають вологостійкі обтяжені ДСП, що не мають нічого спільного з матеріалом, з якого виготовлялися радянські кухні, тому боятися розмокших і набряклий кутів на меблях не варто.

МДФ – більш досконалий матеріал, ніж ДСП. МДФ не деформується, плюс до всього має вогнестійкість. Також перевага МДФ полягає в тому що його міцність вище ніж у натурального дерева.

Дерев’яний масив – найбільш дорогий варіант, але при цьому найякісніший і екологічний.

Пластик використовують в основному для виготовлення кухонь сучасного стилю (при цьому пластик наклеюється на пластину з МДФ). Пластик довговічний, тому дуже популярний на ринку кухонь. Крім того, фасади із пластику відрізняються різноманітністю кольорів і текстур.

Безумовно, вибір матеріалу багато в чому визначають фінансові можливості покупця.