Килими в інтер’єрі: поради та ідеї

У радянські часи килим на стіні був предметом вищої гордості і «доводив» спроможність господарів будинку.

Сьогодні він втратив свою доказову силу і став використовуватися за призначенням – як стильний елемент інтер’єру. І з’являється він найчастіше на підлозі. Втім, килим на стіні – це не моветон, просто в сучасних інтер’єрах майже не зустрічається. Які килими сьогодні в моді? Як правильно вписати їх в інтер’єр? Детальніше – в цій статті. 

До речі, якісне очищення килима – http://iclean.com.ua/himchistka_kovrov_kiev.html.

Килим – стильний елемент інтер’єру

В есе «Філософії меблів» Едгар По писав: «Килим – це душа кімнати». І дійсно килим, гармонійно вписаний в простір, здатний зробити будинок по-справжньому затишним і створити настрій. Декоратор Наталія Райлян вважає, що килим може «жити» де завгодно – на підлозі або на стіні, головне, щоб він був якісним і підходив інтер’єру в цілому.

Який килим вибрати

Дизайнер-декоратор Катерина Чистякова радить вибирати килим з екологічних, натуральних тканин або волокон: шерсті, шовку, бавовни, джуту, кокосового волокна, льону або конопель. Варто також придбати антиковзну підкладку під килим: завдяки їй килим не буде ковзати по поверхні, збиватися і збиратися в гармошку. У будинку, де є маленькі діти, люди похилого віку або домашні вихованці підкладка під килим просто необхідна!

Якого розміру повинен бути килим

«Килим повинен бути досить великим, щоб організовувати простір правильно: якщо це спальня, то він повинен« залазити »трохи під ліжко і пристойно виступати за її межі. Якщо це вітальня, то килим повинен охопити всю (!) Диванну зону (зазвичай це диван, пара крісел і журнальний столик). Килим повинен бути ширше дивана, залазити під нього десь на 1/3 хоча б з фронтальної сторони », – розповідає Катерина Чистякова 

Добре, якщо килим у вітальні охопить всю диванну зону

Килим може стати яскравим акцентом в інтер’єрі, гармонійно його доповнити і навіть створити цікавий візуальний ефект.