​На Житомирщині СБУ ловить нелегальних випалювачів деревного вугілля

Співробітники СБ України спільно з Нацполіцією, прокуратурою та екологічною безпекою припинили на Житомирщині діяльність двох підприємств, які нелегально виробляли деревне вугілля. 

На покинутій фермі неподалік села Вигів Коростенського району ділок самовільно встановив чотири ємності об’ємом 30 кубічних метрів, т.зв. “бочки”, в яких нелегально випалював вугілля із деревини твердих порід. 

На складі підпільного виробництва співробітники спецслужби виявили майже тридцять тонн розфасованого вугілля. Під час перевірки бізнесмен не надав правоохоронцям жодних дозвільних документів.

Ще один комерсант встановив на території колишнього військової частини поблизу села Висока Піч Житомирського району ємності для випалювання деревного вугілля. Підприємець мав дозволи на встановлення обладнання, але вісім печей працювали незаконно. 

На території виробництва зберігалося десять тонн розфасованої у поліетиленові мішки готової продукції. Розпочато досудові розслідування у рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 241 Кримінального кодексу України. Незаконно встановлене обладнання демонтується.

Прес-група УСБ України в Житомирській області