На Житомирщині чиновники незаконно дозволили київським бізнесменам виловлювати рибу на водосховищі “Житомирське”

Чиновники Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області не маючи на те повноважень, неправомірно затвердили київському приватному підприємству режим використання водосховища «Житомирське», що знаходиться у басейні р. Тетерів та має цільове призначення – технічне і питне водопостачання житомирян і підприємств.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

“Порушуючи чинне законодавство, дозвільні документи виготовлено без відповідного погодження Житомирської міськради на проведення такого вилову риби. У подальшому підприємство, на підставі незаконних дозволів, розпочало промисловий вилов риби із використанням заборонених знарядь.”

Такі дії спричинили протест жителів Житомирського району та м. Житомира, громадських організацій, які звернулися до органів прокуратури зі скаргами на протиправну діяльність приватного підприємства.

За позовом Житомирської місцевої прокуратури судом визнано незаконними та скасовано надані Управлінням  приватному підприємству погодження.

Разом з тим, Житомирською місцевою прокуратурою готуються матеріали для подачі позову щодо скасування аналогічного дозволу на промисловий вилов риби на водосховищі «Відсічне», яке забезпечує питною водою як місто Житомир, так і Житомирський район.

Нагадаємо, що за встановленими фактами кримінального правопорушення, які вбачаються у діях посадових осіб Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України.