На Житомирщині найвищі ціни по Україні на варену ковбасу

З 20 по 30 вересня середньозважені ціни на варену ковбасу першого сорту підвищилися на 0,7%, до 58,41 гривень/кг. 

Про це йдеться в даних Державної служби статистики, передають Українські Новини.

Найвищі ціни спостерігаються у Житомирській області – 67,22 гривень/кг; найнижчі ціни зафіксовані в Кіровоградській області – 48,92 гривень/кг.

При цьому середньозважені ціни на свинину знизилися на 0,36%, до 71,72 гривні / кг. У той же час підвищились ціни на курятину в тушках – на 0,77% до 41,62 гривні / кг, на яловичину – на 0,87% до 83,28 гривні / кг, на сало свиняче – на 2,94% до 38,19 гривні / кг.

Українська асоціація постачальників торговельних мереж прогнозує падіння цін на гречку і зростання цін на овочі та м’ясо до кінця року.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що тимчасове скасування державного регулювання цін на продукти харчування не вплине на їх рівень.