На Житомирщині журналіст написав відкритого листа

На сайті volonter2015 розмістили відкритий лист члена НСЖУ Тетяни Сороки.

Міський голова ставить діагнози депутату міської ради і журналісту місцевої газети

“Ви чули нецензурну лайку від першої людини Малина? Вам поталанило! Бо я почула її потік у суботу вранці, коли на мобільному телефоні задзвонив невідомий номер. То був мер. Представився коротко: «Хостак Шуй».

Далі — в грубій формі, агресивно і з матюками став висловлювати своє ставлення до мене як до журналіста і до депутата міської ради Ірини Дмуховської, яка єдина із 34 депутатів корпусу міської ради наважилась проголосувати проти того, щоб меру та його заступникам давали кошти з міського бюджету на преміювання.

Багато чого чула в своєму житті, але стільки агресії, зухвальства та грубощів чути не доводилось і погроз, до речі, що якщо не припиню своїх публікацій проти мера, які він назвав опусканням, то він знищить мене у будь-який спосіб. Що мав на увазі Олексій Шостак? Моральне знищення чи фізичне? На це мають відповісти правоохоронні органи, на яких уся надія на захист.

Телефонував того ранку міський голова неодноразово, і впереміщ із матюками доводив свою правоту і моє невігластво, мовляв, його дістали мої статті, і більше він цього не допустить, і що журналіст не тямить, у кого брати коментарі. Оцінку депутата Ірини Дмуховької пан Шостак зробив, крім матюків, купою діагнозів роботи головного мозку та нервової системи. Але Ірину Миколаївну, як і самого міського голову, обирали люди, ми з вами, шановні малинчани, і про це сам міський голова мені кілька разів нагадав.

Тож, шануймося, і кожен наступний день буде для усіх кращим. А до вашої уваги — фотокопії кількох документів, наявність яких, можливо, і призвела до такого гніву міського голови. Але в будь-якому разі гніватись не варто, тим більше такій людині. Бережіть здоров’я, Олексію Григоровичу, ви ж у нас один на всіх міський голова, захищайте своїх земляків, а не нападайте на них таким способом морального тиску, погроз та агресії.”

З повагою, Тетяна СОРОКА, член НСЖУ.