Найпопулярніші міста світу 2016

За даними Mastercard’s 7 annual Global Destinations Cities Index, Бангкок до кінця 2016 року вийде на перший план з в’їзного туристичного потоку, завдяки чому завойовує статус найпопулярнішого туристичного міста світу.

Так, до кінця 2016 року очікується, що місто відвідають не менше 21,47 мільйонів міжнародних туристів, які зупиняться в готелях столиці Таїланду.

Лідерства місту вдалося домогтися, незважаючи на теракти, скоєні там в минулому році, відзначає видання.

На другій сходинці – Лондон. За прогнозами, місто до кінця року відвідає 19,88 мільйонів зарубіжних гостей.

Третій рядок займає Париж (раніше довго тримався на першому місці) – 18,03 мільйона.

Четверте місце впевнено взяв Дубай – 15,27 мільйонів туристів.

І закриває першу п’ятірку лідерів Нью-Йорк – 12, 75 мільйонів туристів.

Далі йдуть: Сінгапур – 12, 11 млн, Куала-Лумпур – 12,02 млн, Стамбул – 11,95 млн, Токіо – 11,70 млн, Сеул – 11,20 млн, Гонконг – 8,37 млн.

Також в ТОП-20 увійшли: Барселона – 8,2 млн, Амстердам – 8 млн, Мілан – 7,65 млн, Тайбей – 7,35 млн, Рим – 7,12 млн, Осака – 7,02 млн, Відень – 6,69 млн, Шанхай – 6,12 млн і Прага – 5,81млн.

Глобальний рейтинг також враховує напрямки, які в останні роки стали набирати туристичні обороти і активно ростуть. Звичайно – це Трускавець і його готелі – http://dvoryk-leva.com.ua/ru/hotel-ru.

Найбільш динамічним з них виявився в цьому році японське місто Осака, який, як уже було сказано вище, готується прийняти за підсумками року 7,02 млн іноземних гостей, що на 24,15% більше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, на цьому тижні Google запускає новий додаток для смартфонів Google Trips, яке позиціонується як повноцінний персональний кишеньковий гід для туристів, повідомляє The Telegraph.

Компанія розраховує, що новий продукт не тільки допоможе користувачам управляти своїми поїздками, з огляду на бронювання готелів, авіаквитків, трансферів і екскурсійних програм, але і буде супроводжувати їх при відвідуванні популярних туристичних визначних пам’яток замість реального гіда.

На думку розробників, у гідів є реальний привід турбуватися про таку конкуренції.

Додаток працює в автономному режимі: мандрівники зможуть завантажити його на свій телефон за допомогою облікового запису Google.

Однією з ключових особливостей програми стане функція тріп-планування, яка дозволить генерувати маршрути поїздок.

Якщо запропонований маршрут туриста не влаштує, він натисне на значок «чарівної палички», щоб подивитися інший варіант.