Облагорожуємо власну кухню правильно

Кухню можна назвати одним з найбільш складних приміщень в плані розміщення меблів, а якщо площа її недостатня, то виходить і зовсім завдання із зірочкою. 

В першу чергу, потрібно знайти підходящі місця для плити, раковини і холодильника – це основні складові будь-якої кухні. 

Крім того, необхідно правильно розташувати всі місця зберігання продуктів та речей ужитку, і при цьому вдало розмістити ще й обідню зону, тобто меблі, особливо стлои, які варто придбати на http://klen.ua/stoly/, щоб кухня була функціональною і зручною для приготування їжі і відпочинку.

Відштовхуватися, природно, потрібно від місця розташування основних комунікацій і можливості хоч трохи перенести, наприклад, миття або газову плиту. У будь-якому випадку, попередньо краще накидати план майбутнього розташування всіх предметів меблів і техніки, щоб уникнути зайвих перестановок і напевно знати, що все необхідне точно поміститься.

Для початку необхідно виміряти всі параметри кухні і перенести їх в масштабі на аркуш паперу або в спеціальний додаток. Другий варіант краще, так як для кухні краще створити тривимірну модель, адже стіни в цьому приміщенні використовуються дуже активно. На плані не забувайте відзначити розташування вікон і дверей, а також всіх комунікацій. Тепер можна братися за обдумування розташування всіх зон на кухні і кожного предмета окремо.

Залежно від площі кухні, особистих потреб та кількості членів сім’ї висуваються зовсім різні вимоги до місць зберігання та їх місткості. Зберігати всю необхідну кухонне начиння і продукти можна як в звичних шафах і ящиках, так і в досить несподіваних місцях.

Під стільницею, природно, просто необхідно організувати місце зберігання, причому, від стандартних ящиків з орними дверцями можна відмовитися на користь висувних полиць. Вони вміщають не менша кількість предметів, а доступ до них більш зручний, адже відразу видно, що лежить на такий полиці, навіть в найглибших її частинах. Разом з ними можна використовувати і традиційні ящики, а щоб вони були більш зручними у використанні, можна оснастити їх роздільниками.

Правильно розмістити меблі на кухні, з огляду на всі елементарні правила безпеки і ергономіки, здається, не так вже й легко. Але якщо попередньо скласти план і продумати розташування кожного предмета, розглянути кілька варіантів і ретельно їх проаналізувати, то завдання спрощується і перетворюється в творчий захоплюючий процес.