Питання фінансування онкодиспансеру будемо піднімати на рівні центральних органів влади, – Володимир Ширма

Приміщення Житомирського обласного онкодиспансеру знаходиться в аварійному стані вже досить давно, але тут досі щодня приймають тисячі хворих людей.

Про будівництво, реконструкцію або ж переміщення онкодиспансеру до іншого об’єкту – це питання час від час постає вже майже протягом 10 років.

Проектно-кошторисна документація на реконструкцію та будівництво приміщень обласної онкології була зроблена ще у 2009 році. Але з того часу в силу тих чи інших обставин профінансувати проект лише за кошти обласного бюджету було неможливим.

Голова обласної ради Володимир Ширма для того, щоб вивчити ситуацію на місці, відвідав 20 жовтня об’єкт та разом з головним лікарем Борисом Гулею оглянув комплекс приміщень закладу.

«Питання дуже наболіле. Те, що вирішувати його треба і вирішувати невідкладно – це однозначно. Проте таке фінансове навантаження обласний бюджет на витримає. Цю роботу маємо робити спільно – всією областю та державою. На наступний бюджетний рік ми обов’язково будемо піднімати питання фінансування онкодиспансеру на рівні центральних органів влади», – зазначив Володимир Ширма.

Прес-служба облради

onk1

onk2

onk3

onk4

onk5

onk6

Прес-служба обласної ради