Розумні холодильники

Співробітники Microsoft і компанія Liebherr розробили холодильник SmartDeviceBox, який може визначати продукти і нагадувати про необхідність купити щось в магазині, повідомив учасник проекту Тімоті Хейзен в своєму блозі.

Холодильник з інтернетом. Уся тахніка на ELMAG.COM.UA

Група інженерів використовувала звичайні камери і електронну систему розпізнавання об’єктів. Комп’ютер порівнює зовнішній вигляд нового продукту з закладеними в пам’ять зображеннями. Однак для повноцінної роботи SmartDeviceBox необхідне підключення до інтернету.

Таким чином, облік вмісту холодильника буде вестися в автоматичному режимі або віддалено за допомогою телефону або планшета. Але це лише один приклад використання. Також систему можна навчити стежити за терміном придатності продуктів або нагадувати користувачеві, що потрібно сходити в магазин.

Поки проект SmartDeviceBox від Microsoft і німецького виробника побутової техніки Liebherr знаходиться на стадії розробки. Але вже зараз, як повідомив Тімоті, система миттєво визначає продукти і швидко навчається.

Холодильник з телевізором

В США на прикладі найбільшого відеосайту для дорослих демонструють: майбутнє настало. Засновник компанії-розробника антивірусного ПО Джон Макафі в своєму Twitter виклав фото розумного холодильника, який підключили до PornHub.

Макафі зробив фото в американському магазині побутової техніки. Його настільки вразили технології майбутнього, що він закріпив цей твіт в своєму акаунті в Twitter:

В цілому нічого екстраординарного не сталося – просто технології використовували не зовсім звичайним способом. На знімку – холодильник Samsung Family Hub (версія side-by-side для США), в дверцятах якого встановлено 21,5-дюймовий планшет під управлінням фірмової операційної системи Tizen. Коштує такий девайс від 5599 доларів  Ось як він працює (на відео – двухдверна версія для Європи):

Виробник на презентації розповів, що на екрані Samsung Family Hub можна дізнатися прогноз погоди або поточний час, зайти в браузер, поспілкуватися з рідними по відеозв’язку, подивитися футбольний матч або серіал, послухати музику. PornHub – просто один з ресурсів, які в цілому можна відкрити на екрані планшета.