Сергій Пашинський про розгляд в НАБУ рейдерства “Житомирських ласощів”: Ніяких звинувачень на мою адресу немає

Народний депутат Сергій Пашинський заявив, що не має стосунку до рейдерства “Житомирських ласощів”.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню “ЛігаБізнес Інформ”.

– Вас звинувачували в захопленні заводу “Житомирські ласощі”. Ви заперечуєте причетність, але один з фігурантів конфлікту – Тетяна Етенко – ваш помічник і при цьому представник однієї з компаній-акціонерів підприємства.

– Мене шість років звинувачували у захопленні цієї фабрики – причому спочатку американські інвестори, у яких забрали завод Портнов та Ігор Бойко, а потім вже самі Портнов і Бойко – коли американці виграли нарешті суди і повернули власне підприємство. У 2010 році я був керівником Житомирської обласної “Батьківщини”. Тетяна Етенко була моєю помічницею до 2010 року. З того часу, коли вона чомусь вирішила працювати з паном Бойком і компанією, ми не працюємо разом і не спілкуємося. Вона хороший юрист і займається зараз, напевно, своїми справами.

Ситуація там дуже проста. Про все це ще в 2013 році “Голос Америки” зробив журналістське розслідування “Анатомія одного рейдерського захоплення”.

У 1998 році швейцарська компанія Дельта Кепітал сконцентрувала у себе 95% акцій кондитерської фабрики ЗАТ “Житомирські Ласощі”. Громадянин США, пан Лещинський (Юрій Лещинський – ред.), Головний акціонер Дельти, в своїх інтерв’ю розповідав, як в 2007 році він запросив Ігоря Бойка, громадянина РФ і США, менеджером цього підприємства, а потім він став і акціонером. Після чого той вирішив, що американські партнери йому не дуже-то і потрібні і захопив підприємство абсолютно бандитським способом, за допомогою заступника глави адміністрації президента Януковича – Андрія Портнова.

У 2014 році, коли я прийшов на роботу в АП, я попросив свою команду зробити список найбільш резонансних тем і журналістських розслідувань часів правління Януковича. Після чого ініціював створення міжвідомчої комісії з виявлення ознак фактів рейдерства ряду підприємств. У цю комісію увійшли заступники керівників всіх правоохоронних органів і громадські активісти. У перелік підприємств, захоплених в період правління Януковича, комісія включила і ЗАТ “Житомирські ласощі”.

І я так розумію, що це допомогло Лещинському в судових спорах щодо захисту його інтересів. Ось і вся історія конспективно. Коли справжні власники зайшли на фабрику, Бойко почав справжню інформаційну війну проти мене. Наприклад, заявив, що в 2010 році за захоплення цієї фабрики у законного власника заплатив мені $ 10 млн. Показував всім якісь пачки документів. Я зібрав всі ці документи, відніс в НАБУ і попросив порушити кримінальну справу, що і було зроблено. Мене кілька разів довго і докладно в рамках цієї справи допитували, і на сьогодні, наскільки я розумію, ніяких звинувачень на мою адресу немає.

Як писав Репортер, Ігор Бойко звинуватив Сергія Пашинського в рейдерському захопленні “ЖЛ”.

При цьому, Юрій Лещинський в інтерв’ю зазначив, що саме у нього Бойко відібрав у свій час підприємство.