Сьогодні МФК “Житомир” приймає одеську “Жемчужину”

В середу, 19 жовтня, відбудуться поєдинки 5 туру чемпіонату України з футболу серед юніорів U19 (Перша ліга). В цей день юніори МФК “Житомир” вдома прийматимуть дублерів друголігової “Жемчужини” (Одеса). Гра на стадіоні “Колос” Житомирського агротехнічного коледжу стартує о 14.00. Запрошуємо всіх фанів футболу підтримати команду. Вхід на стадіон – вільний.

Поки що житомирянам не вдається добре показати себе на “домашньому” стадіоні. Дві гри вдома команда зіграла внічию, при тому, що виграла дві виїзні зустрічі. Черговий матч в Житомирі – гарна нагода нарешті показати себе вдома і здобути такі необхідні зараз три очки перед важким виїздом до Харкова в наступному турі. Тим паче, що МФК “Житомир” прийматиме одеситів у якості фаворита і одного з лідерів групи.

“Жемчужина U19” не дуже вдало стартувала в новому турнірі, програвши дві зустрічі підряд “Черкаському Дніпру” та “Барсі”, а в останньому матчі – харківському “Олімпіку”. І лише в домашньому поєдинку з Олімпік-СДЮШОР (Кропивницький) одесити здобули поки що єдину, зате розгромну перемогу, забивши гостям одразу сім сухих м’ячів. Поки що команда займає 8 позицію в турнірній таблиці.

Після 4 ігор МФК “Житомир U19” ділить 2-3 місце з “Черкаським Дніпром”, маючи вищу позицію з кращою статистикою забитих/пропущених м’ячів. В минулому турі жиомиряни на виїзді змогли обіграти одного з фаворитів групи – сумську “Барсу”.

Однак легкою гра з одеситами не буде. Серед основних проблем, з якими зіткнуться житомиряни варто відмітити все те ж поле стадіону “Колос”, а також відсутність головного форварда команди Олексія Михалюка, який травмувався в матчі з “Черкаським Дніпром”. Та й гості будуть максимально мотивовані на перемогу. Тому дублерам МФК “Житомир” доведеться докласти масимум зусиль, щоб вирвати три очки в одеситів.

Загалом 5 тур буде одним із центральних в І колі, адже між собою зустрічатимуться лідери і фаворити групи. Столична “Зірка” прийматиме “Черкаський Дніпро”, а “ДЮСШ-15” (Київ) – “Барсу” (Суми). Переможці цих пар отримають серйозну перевагу і гарні шанси на місця в першій трійці.