Третя річниця Євромайдану – безвізу з ЄС далі немає. Порошенко в інтенсивних консультаціях

На порядку денному листопадової пленарної сесії Європарламенту відсутній пункт про голосування за скасування візових вимог ЄС до України. Це випливає з проекту порядку денного сесії, яка в форматі PDF опублікована на сайті Європарламенту, передає ЛігаБізнесІнформ.

У графіку роботи структури немає також і розгляду механізму призупинення безвізового режиму, рішення про яке нібито планували прийняти в Раді ЄС та Європарламенті на початку листопада.

А от Верховна Рада звернеться до Європарламенту з тим, щоб безвізовий режим був наданий Україні до річниці Революції гідності. Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій сьогодні на засіданні погоджувальної ради.

Але, схоже, в цьому місяці Україні знову не поталанить.

При цьому в рамах інтенсивних консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію президент Петро Порошенко провів телефонні розмови – з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем і президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Про це сказано на офіційному сайті глави держави сьогодні.

Співрозмовники скоординували подальші кроки і домовилися продовжити активну роботу для забезпечення ратифікації Угоди про асоціацію.

Мартін Шульц і Дональд Туск привітали президента України з вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках створеної системи запобігання корупції.

Співрозмовники також домовилися активізувати зусилля з надання українцям безвізового режиму.

Раніше доповідач у візовому питанні в Європарламенті Марія Габріел заявила, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване в ЄП до саміту ЄС-Україна24 листопада.

10 жовтня голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі висловив сумніви в тому,що Україна отримає безвізовий режим до 24 листопада.