У Житомирі вампіри здаватимуть кров

31 жовтня 2016 р. у КУ “Житомирський обласний центр крові” за адресою Кібальчича, 16 з 8:00 до 13:00 за ініціативи Житомирського представництва ДонорUA (ВМГО “Асоціація молодих донорів України”) відбудеться Хелоувінська акція зі здачі крові “Вампіріада #2” за участі студентів історичного факультету ЖДУ, що стане початком естафети зі здачі крові між факультетами ЖДУ «Share blood challenge».

“Донорство крові для багатьох асоціюється з травмами, аваріями, операціями, онко-захворюваннями та терміновим пошуком донорів. Ми ж прагнемо відходити від трагічних мотивів, натомість просувати позитивний імідж донорства. Щоб люди не чекали на сингал SOS і були готові здавати кров не лише адресно для своїх друзів чи родичів, а регулярно й просто для тих хто цього потребує”, – кажуть організатори.

Мета акції: у веселій ігровій формі привернення уваги молоді до теми донорства, сприяння розвиткові позитивного іміджу донорства, проведення роз’яснювальної роботи з питання здачі крові і, звісно, допомога хворим, хто потребує трансфузій.

Під час заходу всі охочі стати донорами зможуть дізнатися свою групу крові, безкоштовно перевірити гемоглобін, лейкоцити, еритроцити, ШОЕ та інше.); а також маркери збудників гемотрансмісивних (таких, що передаються з кров’ю) інфекцій: віруса імунодефіциту людини, вірусів гепатитів В і С; збудники сифілісу (результати повідомлюяться лише особисто та конфіденційно!).

Окрім донації, на донора чекає костюмоване хорор-шоу, фотозона, безліч сюрпризів та багато крові… справжньої.

У стінах ЖОЦК Вампіріада відбувається вже вдруге. Торік акція зібрала близько 50 донорів. 

Організатори: Житомирське представництво ДонорUA (http://vk.com/ztdonor) та Рада студентського братства ЖДУ ім.Івана Франка (https://vk.com/zdu_studrada)

Партнери: веселі вампіри — студія «RUMAX» (https://vk.com/st_rumax)

Посилання на захід у соціальній мережі: https://vk.com/event131371447

Довідка щодо протипоказань та підготовки до процедури: https://donor.ua/pages

Донорам з собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код (або його копію).