В Кабміні готові саджати рейдерів на 8 років

Без категорії

Кабінет міністрів України затвердив пілотний антирейдерський проект, розроблений Міністерством юстиції. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає ЛігаБізнесІнформ.

“Одна з новацій, яку ми вписали в закон (антирейдерський, – ред.), крім жорсткої кримінальної відповідальності для рейдерів – до восьми років в’язниці і спецконфіскаціі їх майна в разі посягання на власність наших підприємців. Ми також передбачаємо ряд механізмів для власників нерухомого майна і бізнесу щодо інформування їх про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі через sms-інформування та інтернет”, – сказав міністр.

Петренко додав, що після підписання відповідного закону антирейдерський пілотний проект буде повноцінним. 

“Порядок користування цією послугою простий. Потрібно зробити лише три кроки: отримати свій реєстраційний номер, відкрити свій кабінет власника майна і поставити майно на відповідний контроль. І третє – вказавши свій номер телефону, власник майна буде отримувати миттєве повідомлення про будь-які зміни, а також будь-яку інформацію з реєстру”, – сказав він.

Нагадаємо, Житомир потрапив у рейдерські скандали після ситуації навколо кондитерської фабрики.