В Одесу наповнюють туристи

В Одеській області стає все більше туристів після шокового 2014 року.

Про це розповів під час брифінгу директор центру туризму «Південна ліга» Фазіль Аскеров.

За його словами, поки що мало туристів із Західної Європи, хоча зростання з початку року склав в 3-4 рази, але ось з ближнього зарубіжжя активніше приїжджають люди.

У Затоці і Бугазі вистачає білоруського туриста

«У Затоці і Бугазі вистачає білоруського туриста, в цьому році молдавський турист поїхав, хоч поки ще немає великих груп», – зауважив він.

Також вабить Одеса і російських туристів, які родом з Одеси і хочуть приїхати «додому».

«Я часто бачу повідомлення в соцмережах російських туристів, що вони« їдуть додому», так як у багатьох одеське коріння», – зауважив він.

Як результат, збільшився авіапоток, але поки що не вистачає внутрішнього сполучення по Україні. Наприклад, поїздів із Західної України та Закарпаття. Аскеров впевнений, що якби поїздів було більше, то кількість туристів різко б виросло. Для цього є екскурсійні тури від “ТУРНЕ” –  http://www.turne.com.ua/tour/excursion/ukraine

Місцеві ЗМІ повідомляли, що Одеса знову побила рекорди за кількістю туристів. Кажуть, що тільки в першій половині сезону мільйон вже точно був. Серед відпочиваючих більше половини – українці, а й іноземців чимало. Одесою не зневажають і росіяни. 

До речі, за інформацією міської ради Одеси, за весь курортний сезон, з 1 травня по 1 жовтня 2016 року, співробітниками КУ «Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради» було врятовано 1037 людей.

Також рятувальники повернули батькам 528 дітей, надали медичну допомогу 790 відпочиваючим.

Загиблими вважаються 8 осіб (дітей серед них не було).

Основними причинами нещасних випадків зі смертельними наслідками на воді є купання в необладнаних для цього місцях і купання в стані алкогольного сп’яніння.