В Україні перевірять усі школи, побудовані до 1980 року, – Зубко

Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявляє, що в Україні будуть перевірені всі будівлі шкіл, побудовані до 1980 року.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс-Україна

“Ми зараз перевіримо ті школи, які були побудовані до 1980 року, на стан фундаментів, стан комунікацій, які біля шкіл, тому що причиною саме цього обвалення (школи в Василькові – ІФ) могла бути дощова каналізація”, – сказав віце-прем’єр.

Як відомо, близько 10:00 вівторка в загальноосвітній школі №6 Василькова Київської області стався обвал капітальної стіни з перекриттями.

Жертв і постраждалих в результаті події немає, евакуація учнів та персоналу з будівлі була здійснена успішно. Причина руйнування встановлюється.

У Житомирській області 802 загальноосвітні школи. У Житомирі функціонує 25 денних загальноосвітніх шкіл, 3 гуманітарні гімназії, 3 ліцеї, міський колегіум, 6 навчально-виховних комплексів «школа — садок», 2 вечірні та 3 приватні школи, 1 приватний ліцей.

Частина з них побудована після зазначеного періоду, але чи стають вони від цього безпечнішими?  Окрім того, у Житомирі 44 дошкільні заклади. І як же їхня безпека, пане Віце-прем’єр?