В Житомирській області ліквідовують наслідки спалаху вірусного гепатиту А

З метою локалізації та ліквідації спалаху вірусного гепатиту А у області, в місцях де зафіксували захворюваність, проводиться комплекс протиепідемічних заходів, повідомляють в ОДА.

“У ліцеї та домашніх вогнищах відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об`єктів довкілля для лабораторних досліджень; обстежені контактні з вогнища; проведена заключна дезінфекція. За контактними встановлено медичне спостереження терміном 21 день”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією управління охорони здоров’я Житомирської ОДА спалах вірусного гепатиту А зафіксовано у Зороківському козацькому ліцеї Черняхівського району та с. Миколаївка Ємільчинського району.

Завідуюча дитячим інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Ольга Марченко повідомляє, що станом на 20 жовтня на стаціонарному лікуванні з діагнозом гострий вірусний гепатит А перебувають 11 дітей Черняхівського району (у т.ч. з козацького ліцею – 10). а в інфекційному відділенні Ємільчинської ЦРЛ перебуває 5 осіб, з них 1 дитина.